Veien til feriebolig

Du er kanskje en av de mange som ønsker å eie sin egen bolig i utlandet? Du er altså ikke alene om dette men før du begir deg inn på dette bør du tenke over hvordan du skal finansiere dette gildet.

Har du allerede et boliglån må du være forsiktig med å dra på deg mer gjeld av den enkle grunn at du kan havne i en gjeldskrise hvis det kommer en økning i rentenivået. Dette skal man ikke ta lett på for bare en liten økning vil kunne gi deg en skikkelig økonomisk bakrus, og denne vil vare måned ut og måned inn. Det er et faktum.

Har du i stor grad betalt ned ditt hjemlige boliglån stiller saken seg litt annerledes. Da er du i en helt annen posisjon når det kommer til å låne penger en investering som dette og da kan det være noe å vurdere. Det handler kort og godt om at man ikke låner mer enn man klarer å betjene og det er også viktig at du tenker på at du skal leve et liv i hverdagen. Det handler ikke bare om å overleve, men også om å ha en viss livskvalitet.

Det første vi vil anbefale deg å gjøre er å spare penger til dette boligkjøpet slik at du har en egenkapital å slå i bordet med. Alternativt kan du betale ned boliglånet ditt fortere slik at du har en bedre sikkerhet å tilby banken hvis du ønsker å låne mer penger. Dette er enkle mekanismer og noe alle kan få til. Sparer du for eksempel i et fond i 10-15 år kan du være nokså sikker på at du vil ha en god avkastning på dette og i hvert fall bedre enn i bank. Det er bestandig en risiko å spare i aksjefond, men hvis du sparer over tid vil du unngå de verste opp og nedturene – og ikke minst gjennom å spare jevnt hver måned