Tips for å bli kvitt dyr gjeld

Vi r et folkeslag som på ingen måte er redde for å ta opp dyr gjeld, men problemene har en tendens til å oppstå når denne gjelden skal betales tilbake.

Vi bruker kredittkortene til både å handle online og til betale både restskatt og ferier, men hvordan skal man egentlig klare å kvitte seg med denne gjelden som er så kostbar? Det er flere tips å hente i så måte, og vi skal vise deg noe enkle råd her i denne artikkelen.

Hvis gjelden din er meget høy er det aller beste å oppsøke hjelp i banken hos din rådgiver for å få gode råd der. Mange kommuner har også egne rådgivere som kan bistå deg i slike situasjoner og det er om å gjøre at du senker terskelen for å be om hjelp. Dette kan være avgjørende for om du vil klare å betale tilbake gjelden eller ikke.

Noen vil også ha sjansen til å refinansiere boliglånet og bake all kredittgjelden inn i det nye lånet. Det er her viktig at man skaffer seg en fullstendig oversikt over denne gjelden og kvitter seg med alt – og ikke bare noe av den.

I tillegg så vil det også kunne være nyttig å selge unna ting som du ikke har behov for. Trenger du å ha to biler tilgjengelig eller kan du selge den ene? Har du noe annet utstyr som kan selges og gi deg etterlengtet tilgang på kapital?

Du kan også samle all kredittkortgjelden i et forbrukslån som er større hvis du ikke har muligheten til å ordne opp på andre måter. Dette vil kunne hjelpe deg ettersom renten på disse lånene er lavere enn på kredittkortene. Dette blir en slags refinansiering, og ved å samle alle disse utgiftene på én plass får man bedre kontroll økonomisk samtidig som man sparer renteutgifter.

Og når gjelden er betalt ned: kutt bruken av kredittkort!