Provoserende kjendiser eller helt ok?

Det har vært en mengde saker oppe i mediene angående norske kjendiser og deres arbeid for internasjonale aktører som truer spillemonopolet til Norsk Tipping. Det ironiske i det hele er at disse aktørene får ekstra god PR for hver sak som er oppe og da kan man saktens spørre seg om det virker mot sin hensikt. Listen over norske kjendiser som beveger seg innenfor denne geskjeften ser ut til å bare ville fortsette å vokse og det er i all hovedsak lite noen kan gjøre med dette.

Er det uskyldig eller er det farlige greier det reklameres for? Det er det naturligvis vanskelig å si noe bastant om, men det som jo faktisk er sikkert er at Norsk Tipping på sin side også reklamerer forholdsvis hardt og som flere ganger har blitt dømt for å bruke tvilsomme metoder. Vi husker vel alle den kajakk-skandalen på Finn.no.

I tilegg reklamerer de veldig mye på TV og sender ut eposter til sine kunder flere ganger hver uke. Så får man da selv ta stilling til hva man synes er greit og hva man ikke synes er greit, og hvor det er ‘verst’ å oppholde seg.

Som sagt er listen over kjendiser lang og Lotteritilsynet har gått i klammeri med de aller fleste av disse, og mens noen har gitt seg er det allikevel mange som holder ut. Som regel er det ‘pensjonerte’ idrettsstjerner som driver med dette, men det finnes også aktive utøvere som er basert i utlandet som reklamerer.

De mest markante i så måte er jo John Arne Riise, John Carew og kanskje Andre Villa. Andre aktive utøvere som har inngått avtaler, men som har trukket seg ut av dem, er blant andre Zuccarello Aasen og Cathrine Larsåsen. Disse har blitt truet med å ikke få representere Norge ettersom Norsk Tipping er en hovedaktør på ‘sponsorsiden’ og at ‘ulovlige’ konkurrenter ikke kan markedsføres av utøverne her på berget.

Kampen om dette er garantert ikke over.