Når du havner i knipa

Vi har vært inne på problematikken før, og det skader så definitivt ikke å gjenta gode råd om igjen. Det er tøffe økonomiske tider her til lands, og det kan godt hende at det blir verre igjen før det blir bedre. Det er det ingen som vet, men trolig vil det bli slik.

Mange havner av ulike årsaker i økonomiske problemer, og inntektssvikt er noe av det mest dramatiske man kan oppleve. Dette kan være svært ødeleggende for privatøkonomien og i mange tilfeller er man bundet på hender og føtter. Svikt i inntektene fører til at man kan få problemer med å betale regninger som for eksempel boliglånet, og da er man virkelig ille ute. Dette er noe mange har opplevd, og det er så definitivt ingenting å skamme seg over!

Det eneste man kan skamme seg over er om man ikke forsøker å ordne opp i situasjonen før den tar helt overhånd. Noen mennesker har klart å spare opp penger i de gode tidene slik at de har noe å tære på når de tøffe tidene banker på døren, men i Norge vet vi at dette er realiteten kun for en liten del av befolkningen, og det er som regel de som har inntekter som kan forsvare det å spare ekstra hver måned.

Men for de som ikke har det kan dette være kroken på døren både når det gjelder det ene og det andre, og verst er det naturligvis om boligen står i fare for å ryke.

Da har du én ting å gjøre: du skal kontakte banken umiddelbart når du merker at økonomien begynner å bli hardt belastet. Du er nødt til å kontakte din kundebehandler og be om hjelp med én gang. Det er utrolig hva de kan gjøre! Du kan få avdragsfrihet en periode, du kan få lånetiden forlenget – ja, kort sagt så er mulighetene mange!

Men du er nødt til å ta tak selv – det er ingen som hjelper deg uten at du ber om råd!