Nakenbilde for forbrukslån

Titt og ofte omtales finansproduktet vi kjenner som forbrukslån i mediene både i Norge og Sverige, men heldigvis unngår vi skandaler slik som den vi nylig ble kjent med i Kina.

Det skrives og sies utrolig mye om forbrukslån og mange ganger er det kontroversielle saker som dukker opp, men som sagt har man unngått skandaler av den typen som selskapet JD Capital klarte å diske opp med for ikke så altfor lenge siden.

Å skaffe seg et forbrukslån er noe mange har gjort, og interessen for slike lån har vokst enormt i Kina de siste årene. Det er dog ikke alle som har muligheten til å skaffe seg lån, men den kinesiske banken visste råd for å lokke kundene, og da spesielt unge kvinner, til seg.

Bankene ønsker naturligvis sikkerhet når de deler ut lån og grunnen er da naturligvis at de har en sikkerhet for å få pengene sine tilbake. Oftest skjer dette ved at man stiller materielle ting som sikkerhet, og dette kan være biler, hus etc. JD Capital valgte å gå andre veier, for å si det mildt, og lot unge kvinner i alderen 19-23 år stille sin egen kropp som sikkerhet.

Nærmere bestemt kunne kvinnene sende inn et nakenbilde/selfie av seg selv hvor de samtidig holdt opp et id-kort utstedt av myndighetene i Kina. Dette fungerte som sikkerhet for lånet, og da kan man bare spekulere i hva banken hadde tenkt å bruke bildene til hvis kundene ikke betalte for seg. Mest av alt minner dette om kynisk utpressing som naturligvis aldri burde ha fått skjedd.

Som om det ikke var nok elendighet bare med dette, så har nå enkeltpersoner i banken lekket ut disse bildene og videoer i tillegg til dokumenter, og skandalen er derfor et ubestridelig faktum.

Hvordan banken har fått operer på en slik måte er for oss en gåte, men det er vel ingen tvil om at de nå vil få seg en megastor ripe i lakken.

Les mer om saken i The Sun.