Mange som har økonomiske utfordringer

I dagens økonomiske situasjon er det mange som har utfordringer å slite med og betalingsproblemer kan føre til at man mister en rekke muligheter. Vi kan her nevne mulighetene til å få lån og faktisk noe så banalt som muligheten til å skaffe seg et mobilabonnement – å være betalingsdyktig og å ha betalingsvilje blir stadig viktigere, for i dagens marked er det slik at kreditorene har blitt langt flinkere og mer effektive når de skal kreve inn gjelden sin. Derfor gjelder det å være påpasselig med å holde de økonomiske forpliktelsene man har og dermed å sette tæring etter næring.

Det er så mange forskjellige økonomiske problemer man kan havne oppi og det er nesten umulig å komme med generelle tips og råd, og det ene tilfeller vil være forskjellige fra det andre. Det skrives overalt om dette og i alt fra aviser til forumer lufter folk sin frustrasjon og spørsmålene er mange, men dessverre er ikke svarene alltid de man ønsker å høre. Man vil jo gjerne at ting skal gå bra, men før det kan gå bra må det som regel gå dårlig, og i mange tilfeller er det en skikkelig hestekur som kreves.

Gjeldsnivået til nordmenn og det store antallet svartelistede personer har vært heftig debattert i flere aviser og først og fremst i VG. Forbrukslån og kredittkort ser ut til å få skylden, og budskapet til økonomiekspertene drukner i disse oppslagene. Den totalte inkassogjelden er faktisk ikke større enn at de aller fleste husholdninger har mulighet til å håndtere den, men allikevel skjer det ikke.

Hva er grunnen til det? Hva er det man gjør for å havne i en slik situasjon? Det handler i meget stor grad om feilprioriteringer! Vi nevnte tæring etter næring, og det er absolutt veldig mye sant i det. Har man en økonomi som er trang, så er man nødt til å prioritere, og da er det de økonomiske forpliktelsene som skal innfris først – det er faktisk ikke verre enn det!

Betal regningene dine før du bruker penger på deg selv, så skal du faktisk se at det går godt med deg og din økonomi.