Egenskapene til en god trader

Trading er på tur til å bli allemannseie i Norge i dag, og nå har det blitt så enkelt at alle kan gjøre dette raskt og enkelt på flere populære handelsplattformer. Dette betyr at om du har litt hell og masse dyktighet så kan du skaffe seg solide avkastninger på veldig kort tid.

Men så er det store spørsmålet: hva er det egentlig som kreves for å bli en god trader? Hvilke egenskaper er det du må ha liggende i deg for at du skal gjøre de riktige valgene til det riktige tidspunktet. Sannheten er at det er mange slike ting som må være på plass, og vi har funnet en inspirerende artikkel som tar opp dette temaet.

For det første må du ha en glødende lidenskap for dette faget! Du kan ikke gå halvhjertet inn i et prosjekt som dette og forvente at du skal lykkes, for å være en trader krever 100% dedikasjon. Du må følge med hele tiden og du kan ikke bare sette pengene på en aksje eller en valuta og ‘håpe’ at den skal gå opp eller ned. Her må du gjøre vurderinger kontinuerlig for på denne måten å ha et best mulig grunnlag for å lykkes. Det er svært få, om noen, områder i livet man vil lykkes med om man ikke har lidenskap for det man gjør.

Noe annet som er viktig er å ha tålmodighet. Å trade uten å ha evnen til å være tålmodig vil garantert koste deg penger, og mange er nesten manisk med tanke på å hele tiden ha en aktiv handel. Dette er en håpløs måte å trade på og vil gi deg mer problemer enn glede. Vent på de riktige mulighetene og grip dem når de kommer!

Det siste vi skal ta opp er at det er viktig å utvise streng disiplin. Når du trader skal du sette deg faste mål for når du skal inn og ut av en handel og disse målene skal du følge slavisk. Det er bestandig fristende å la en handel gå litt lengre enn planlagt ettersom du håper på en enda høyere gevinst, men med gearing involvert kan du snu en solid profitt til at knusende tap bare i løpet av noen få minutter – faktisk!