Dyr rettshjelp

Artikkelen er sponset av Stkfinans.no

Nordmenn havner i tvister med ‘gud og hvermann’ i løpet av året og det er ingen tvil om at advokater tjener gode penger på sitt yrke. Nabofeider, barnerettssaker og andre tvister bringes inn for retten over en lav sko og dette har naturligvis en kostnad for de involverte partene og det er ingen tvil om at dette kan blir dyrt for dem det gjelder.

Noen har tilgang på fri rettshjelp mens andre kanskje får dekket noe gjennom sine forsikringer. Andre må kanskje regne med å dekke disse utgiftene selv og det er ingen tvil om at dette kan svi på pungen, for å bruke et slikt uttrykk. Da kan gode råd være dyre, og hvis man i tillegg taper saken og får saksomkostningene og den andres utgifter i tillegg så vil det virkelig kunne brenne et blått lys for den økonomiske situasjonen for den uheldige – skyldig eller ikke.

Det er godt å vite at det finnes andre alternativer til finansiering, og for mange vil det å søke et lån være den eneste utveien på problemet (representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Det vil bli en dyr og kanskje bitter gjeld å betale, men må man så må man.

Det kan derfor være smart å tenke seg om et par ganger før man drar en sak inn for rettssystemet – og spesielt hvis det er en sak som egentlig kan betegnes som ubetydelig. Hva som er ubetydelig vil du sannsynligvis ikke være i stand til å komme med noen fornuftig formening om, så det vil derfor være smart å kontakte en advokat uansett. Denne vil kunne gi deg tips og råd om dette er noe du burde gå videre eller om du rett og slett bare bør la det fare.

Dette vil kanskje koste et par timers konsultasjon, men det vil garantert bli billigere enn om du kjører en rettsak og deretter taper.

Du kan lese mer om fri rettshjelp her.