Advokatprofil: Amal Alamuddin

amal alamuddin

Amal Alamuddin er kanskje mest kjent som kvinner som endelig fikk George Clooney til å sette en ring på fingeren sin, men det mange ikke vet er at hun er en topputdannet advokat som har en meget sterk posisjon i Storbritannia.

Med jevne mellomrom vil vi trekke frem spesielle advokater, og første dame ut er altså Amal Alamuddin fra Storbruttania.

Flott CV

Den 36 år gamle kvinnen er en toppadvokat som er utdannet ved både University of Oxford og New York University School of Law, og det sier litt om hvilken tyngde hun besitter. Underveis i utdanningen utmerket hun seg på flere områder og fikk priser for det hun utrettet.

Et semester jobbet hun faktisk også ved United States Court of Appeals under ingen ringere enn Sonia Sotomayor, som nå sitter i Høyesterett i USA. I tillegg til dette var hun ved NYL en av to studenter som fikk sjansen til å jobbe for den internasjonale domstolen – mens hun var student!

Hun har menneskerett som spesialfelt og har representert en rekke kjente mennesker, deriblant WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange og ukrainske Julie Timotsjenko, samt Muammar Khadafis høyre hånd, Abdullah al-Senussi.

I forbindelse med Syria-krisen har den britisk-libanesiske stjerneadvokaten også gitt råd til den tidligere generalsekretæren i FN, Kofi Annan. Hun hadde også en rolle i et ekspertpanel som har jobbet for å hindre seksuell vold i konfliktsituasjoner.