Å bli utsatt for svindel

Det er aldri morsomt å bli utsatt for svindel, det vitner denne saken om som var oppe i mediene for en tid tilbake om.

En mann klarte å ta opp flere hundre tusen kroner i forbrukslån under falsk navn, og dette gjorde han ved å benytte seg av en postkasse med falsk navn som gjorde at han fikk tilgang til de nødvendige papirene som bankene måtte ha signert. Mannen ble knyttet til en rekke saker på vestlandet hvor samtlige gikk på forsøk på svindel. Mange mennesker fikk inkassokrav som følge av denne saken og politiet var ikke nådige i sine beskrivelser av mannen, og de understreket at han hadde laget et stort rot i økonomien til mange.

Selv om man som regel ikke må betale noe for slike hendelser og skal få gjelden slettet, så er det både tidkrevende og irriterende å måtte bruke av sin egen fritid for å ordne opp i slike forhold.

Man skal hele tiden ha i bakhodet at dette er noe som kan skje også med meg, og det er spesielt viktig at man er oppmerksomme på fakturaene man mottar i posten. Mange har en tendens til å betale regningene uten å sjekke hva de omhandler og dette gjør det langt lettere å være svindler.

For din egen del så er det mange ting du kan sikre deg mot i forinbdelse med svindel og id-tyveri, og det er blant annet å kun bruke kredittkortet ditt når du skal handle på nett. Du er da sikret gjennom kredittkjøpsloven og dette vil sikre deg hvis noen gjennomfører kortsvindel å deg. Når det gjelder netthandel vil manglende levering, mangel på varer og liknende også være omfattet av denne loven – men det samme kan ikke sies hvis man velger å bruke bankkortet sitt. Som regel går det jo bra, men det er bedre å være føre var enn etter snar, ikke sant!